Spiegelreflex camera nu ook videocamera!

Gelezen op CamcorderInfo.com:

Het artikel op CamcorderInfo is niet zo nieuw (aug 2008) maar toch vond ik het de moeite waard Klik voor groter afbeelding
omdat je van een spiegelreflex camera niet direct verwacht dat die HD-video kan opnemen. Toch heeft Nikon zijn D90 van die mogelijkheid voorzien. Er zijn heelwat voordelen op te sommen:

  • 12.3-megapixel CMOS sensor
  • Grote sensor 1.14 inches diagonally (24 x 16 millimeters) = grote lichtgevoeligheid
  • Grote keus in lenzen, van breedbeeld over macro tot super tele. Een prof videocamera geschikt voor uitwisselbare lenzen kost snel een 5.000 – 6.000 Euro méér.
  • Alle mogelijkheden van manueel instellen die je op een spiegelreflex camera aantreft zijn ook voor video opname beschikbaar.

De video mogelijkheden: HD 720p 16/9 resolutie 1280 x 720 en 24 beelden/sec. Toch is dit geen vervanging voor een videocamera. In de hoogste resolutie kan je maximaal een schot van 5 minuten maken, het geluid is in mono en het videoformaat is DV (ca. 400 MB voor 1 minuut film in de HD resolutie). Opslag is op SD.
Prijs: ca 1.400 Euro

Toch eigenaardig, dat Nikon, die zelf geen videocamera’s bouwt, deze D90 van video voorzien heeft. Gaat dit voorbeeld navolging vinden? … dan mogen we nog iets verwachten in dit segment.

Een reactie achterlaten