Video van een camera op de harde schijf van een computer zetten

Digitale video kan door een directe koppeling met een computer overgezet worden op de harde schijf van een computer. Dit wordt “capturen” genoemd. Deze koppeling wordt meestal met een firewire of i-link (= Sony benaming) kabel gemaakt. Bij sommige camera’s is dit een USB-kabel (zie afbeelding). Deze koppelingen verlopen via een automatische aanmeldingsprocedure zodat het niet nodig is gegevens of aparte drivers te installeren op de computer. Zodra de camera aangesloten is en aangezet wordt zal deze door het besturingssysteem van de computer herkent worden.

Naargelang de instelling van uw computer zal er wel of niet een keuze venster verschijnen met de vraag waarmee de verbinding geopend moet worden. Indien uw programma waarmee ge wenst te capturen in de lijst staat kun je dit aanklikken en dan ben je direct klaar. Anders kun je het venster gewoon uitklikken en uw programma starten. In dit voorbeeld is dit Magix Video deluxe maar dit kan ook bijvoorbeeld Moviemaker van Microsoft zijn.

In onderstaande videofilmpjes wordt gedemonstreerd hoe dit in zijn werk gaat bij Magix.

Om de bestanden klein te houden heb ik de demo in 2 delen gesplitst.

In Deel 1 zijn de voorbereidende handelingen getoond

In Deel 2 is het eigenlijke capturen gedemonstreerd.

Een reactie achterlaten