Nu ook Canon DSLR Camera met HD video opname

canon_eos_d500In het artikel van de Nikon D90 verschenen in januari 2009 op deze website eindigen we met de vraag of de D90 navolging zal krijgen. Ja dus, en niet de minste,  Canon heeft met de EOS D500 ook een spiegelreflexcamera met een HD video opname uitgerust.

De camera beschikt over een 15 Megapixel CMOS sensor.

Ook hier gelden de voordelen die in het Nikon artikel zijn genoemd. Canon staat bekend voor zijn uitstekende fotokwaliteit en dat is ook bij deze camera het geval.

Buiten de HD video opname moet als bijzonderheid ook de Creativ automodus (CA) genoemd worden. Deze modus regelt met twee schuifregelaars de belichting en de scherpte diepte. Dit vervangt de moeilijke manuele instelling van de sluitertijd en de lensopening (belichting). Dit zal zeker door de beginnelingen op prijs gesteld worden. De prijs kaal (zonder lens) licht rond de € 600,- en daarmee zo’n 200,- € lager dan de Nikon D90.

Voor de amateurfilmer die zeer specifieke opnames wil maken die niet met de standaard lenzen van de videocamera gemaakt kunnen worden blijft dit soort camera een relatief goedkoop alternatief. Videocamera’s met uitwisselbare lenzen kosten een paar duizend euros meer.

Een reactie achterlaten