Gratis software om mooie DVD-box omslagen te maken

omslag-dvd

DVD omslag voorbeeld

Voor het maken van labels voor dvd’s en cd’s zijn er diverse programma’s beschikbaar. De meest bekende is zeker de Nero coverdesigner (NCD) .  Maar ook NCD beschikt niet over alle grafische tools die in een modern grafisch pakket beschikbaar zijn. Eén van die tools  is het inkleuren van vlakken met een kleurverloop (Zie volgende pdf  kleurverloop ). Een ander hulpmiddel is de mogelijkheid om in lagen te werken. (Dit kan met NCD  in beperkte mate).

In het Open Office pakket zit het programma DRAW dat dit wel allemaal kan en het mooiste is, dat dit programma volledig gratis is. Het voorbeeld in de afbeelding is  met deze software gemaakt. Men kan het pakket volkomen legaal downloaden en het is ook beschikbaar in het Nederlands. Het hele Open Office pakket is een onderdeel van het Open Source Projekt dat  zich tot doel gesteld heeft  computer technologie voor iedereen toegankelijk te maken. Alles wat met Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint)  kan,  kan ook met Open Office en zelfs meer want een echt tekenprogramma zoals DRAW vind je niet in het Office pakket van Microsoft. Het is overigens volledig compatibel met Microsoft en kan Microsoft documenten lezen maar ook schrijven. Alle artikels en pdf-files op deze site zijn met Open Office gemaakt. Ik heb geen Microsoft Office op mijn computers staan.

Je kunt het nederlands Open Office pakket downloaden op deze website: http://nl.openoffice.org/ of klik hier

Nog enkele opmerkingen:

Open Office is niet alleen voor Windows platforms er zijn ook versies voor bijv. Mac en Linux. Het is ook in tientallen talen beschikbaar inclusief de spelling checkers. Heel interessant als je soms in vreemde talen moet schrijven. Kies de versie die je nodig hebt op de website en volg de instructies voor het downloaden en installeren. Alles verloopt automatisch.

Een reactie achterlaten