Filmcursussen

Ik heb wat “gegoogled” naar filmcursussen op internet. Ik heb er 2 cursussen ontdekt die interessant lijken te zijn. Naast de filmcursus op de website van de Zwitserse Televisie waarover al eens een artikel verschenen is op deze website, zijn dit 2 leuke aanbiedingen. De eerste kan men rustig thuis volgen en beoefenen op een virtuele filmset voor de andere moet men helemaal naar Andalusië in Spanje op een reële filmset. Met de vakantie voor de deur is deze laatste  misschien nog niet zo’n gek idee.

 1. Deze cursus is een volledige gedigitaliseerde cursus op DVD van de stichting ABCinema in Nederland. Naast theorie die toegelicht wordt met talrijke filmfragmenten uit de filmgeschiedenis, kan men ook interactief de praktijk oefenen in een virtuele 3 D filmset. De prijs voor het software pakket is tijdelijk verlaagd naar € 49,-. Dit lijkt me een redelijke prijs voor dit aanbod: 850 min kijkduur en 328 bladzijden.
  Citaat van de makers:“Met ABCinema leer je op speelse en eenvoudige wijze alles over de historie van de film, het monteren, camerastandpunten en -shots, de technieken en nog veel meer. ABCinema leest als een boek en kijkt als een film. Het biedt zeer veel extra’s ten opzichte van een statisch lesboek omdat tekst en filmbeeld geïntegreerd zijn.
  Op de website van ABCinema vind je meer tekst en uitleg. Klik hier voor een link. Deze link is ook toegevoegd aan de linkpagina op deze website.
 2. ALMERIA-CINEPRO summer filmschool in Spanje 2010
  Deze organisatie biedt volgende cursussen aan:

  • 7-daagse cursus film & licht
  • 10-daagse cursus filmmaken
  • 7-daagse workshop scenario schrijven

  Naargelang de gekozen cursus liggen de prijzen tussen € 875,- en € 1.350,- (exclusief de reiskosten). De locatie is ronduit schitterend (zie afbeelding) en bevindt zich in de omgeving van Sorbas waar ook het Hotel gelokaliseerd is. Het is in deze streek waar de zogenaamde “Spaghetti Westerns” gedraaid zijn. Denk aan bijvoorbeeld “The Good, the Bad and the Ugly”.
  Meer informatie vind je op de website van Almeria-Cinepro. Klik hier voor een link.

Een reactie achterlaten