Lancering nieuwe filmwedstrijd: Holebikort 2010

Het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant viert dit haar jaar 10de editie en wil dit dubbel in de verf zetten door middel van een nieuw initiatief:

Vanaf 1 april 2010 lanceert het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant met de steun van de Stad Leuven en de Provincie Vlaams-Brabant een nieuw project om filmtalent in binnen en buitenland aan te trekken om een kortfilm te maken waarin het holebithema wordt verwerkt.

Onder de noemer Holebikort kunnen laureaten, in deze nieuwe en unieke filmwedstrijd voor kortfilms met een holebithema, 1500€ aan prijzen winnen plus veel meer…

Er worden elk jaar films gemaakt wereldwijd omtrent het holebithema maar in mindere mate in Vlaanderen en België zegt Gemmeke de Jongh, medeorganisatrice van de wedstrijd. We willen met deze wedstrijd iedereen aanspreken die werkt met film: hetero, holebi, jong, oud, autochtoon, allochtoon, …om na te denken over dit thema en dit te verzilveren op het grote scherm. Enerzijds streven we naar kwaliteit door ook de professionals aan te spreken en anderzijds willen we ook het onderwerp naar het grote publiek brengen door hen te laten participeren.

Ben jij zo iemand die creatief met een kamera kan omgaan? Of misschien ken je wel zo iemand maar heb je eerder acteurstalenten? Of ben je goed in het schrijven van een origineel script? Allemaal goede redenen om deel te nemen aan de wedstrijd voor kortfilms met een holebithema. Het holebithema hoeft niet eens het hoofdthema te zijn maar moet wel aanwezig zijn.

Tot 15 oktober kunnen de kortfilms ingezonden worden en op 9 november 2010 worden de winnaars gelauwerd in de stadsschouwburg van Leuven tijdens de openingsavond van het 10e holebifilmfestival Vlaams-Brabant. Veder wordt een selectie van de ingezonden kortfilms vertoond tijdens het festival en er wordt zelfs gedacht aan het uitbrengen van een dvd. Allemaal mooie vooruitzichten voor hen die niet bij de pakken blijven zitten.

De organisatoren kijken vol ongeduld uit naar de eerste inzendingen.

Meer info: www.holebifilmfestival.be/holebikort

Een reactie achterlaten