Gratis m2ts video formaat converteren naar mp4

Dit formaat is op deze website al vaker besproken. Dit formaat wordt voornamelijk toegepast op Sony en Panasonic toestellen. Alhoewel het in feite ook een mp4 formaat is, is het afspelen en bewerken op vele computers problematisch. Dit kan men oplossen door het te converteren naar mp4.

Opm.: De VLC- en GOM-mediaplayer kunnen m2ts bestanden rechtstreeks afspelen.

Sinds kort zijn er een aantal “freeware” zeg maar gratis programma’s die dit kunnen beschikbaar op het internet: o.a. Any Video converter, xMedia Recode en Format Factory. Deze laatste is zelfs beschikbaar in een Nederlandse versie en kan niet alleen video converteren maar ook audio en afbeeldingen. De omvang van beschikbare formaten is indrukwekkend, waardoor het eigenlijk een plaats verdient op elke computer.

Kennismaking met Format Factory 2.3.

In het instructiefilmpje hieronder krijgt ge een korte rondleiding in het programma. Ge kunt Format Factory hier downloaden. Als ge niet weet hoe dat moet, lees of download volgende PDF: Hoe Format Factory downloaden

Kennismaking met FormatFactory from Video’ 96 on Vimeo.

In dit filmpje zijn lang niet alle mogelijkheden getoond van het programma. Men kan bijvoorbeeld vele korte filmpjes van YouTube samenvoegen en dan converteren naar het formaat van uw Ipod of GSM zodat ge ze overal kunt meenemen. Men kan ook video van een DVD halen en omzetten naar ieder gewenst formaat. Naast de vele gestandaardiseerde formaten kan men ook eigen formaten definiëren en opslaan.

Voorbeeld m2ts converteren met Format Factory naar mp4.

m2ts videoformaat converteren naar mp4 from Video’ 96 on Vimeo.

Als uw computer te traag is om mp4 te bewerken dan kan de video ook in mpeg2 formaat omgezet worden. Dit kan met Format Factory maar ook met uw videobewerkings software.

Een reactie achterlaten