Hoe kun je grote bestanden (bijv. videofilms of foto’s) mailen?

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/b/0/1/video96.be/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

Als je grote bestanden zoals een videofilm of een serie foto’s via email wilt verzenden is dat vaak onmogelijk. Hier bieden enkele “data-share websites” een oplossing. Ze stellen een grote webruimte ter beschikking (meestal tot 2 GB en soms onbeperkt).

  • Het eerste voordeel is dat je daar de bestanden tijdelijk of bij sommige zelfs ongelimiteerd kan archiveren.
  • Het tweede voordeel is dat je de bestanden kunt delen met vrienden, collega’s of familie. Je kunt ze een link doormailen waarmee ze de bestanden vanop hun computer kunnen openen, afspelen en/of downloaden. Zowel uw mailbox als die van je kennissen worden dan niet belast.
  • Het derde voordeel is dat je deze bestanden waar ook ter wereld kunt bereiken. Het transporteren via usb-stick, externe vaste schijf of geheugenkaarten is dan niet meer nodig. Eigenlijk is het alsof ge constant met een grote externe harde schijf verbonden zijt.

Hieronder zijn 2 sites voorgesteld die ook Nederlands ondersteunen.

http://www.badongo.com/nl/

http://www.megaupload.com/?c=signup

Er zijn ook sites die alleen mediabestanden aanvaarden, maar ik heb er nog geen gevonden die het Nederlands ondersteunt.

Volledigheidshalve vermeld ik ook dat er websites zijn die automatisch de gewenste bestanden synchroniseren zodat altijd de laatst gewijzigde versie op het web of uw computer staat. Dit is zeer interessant voor bestanden die regelmatig gewijzigd worden. Waar ge ook zijt kunt ge de laatste info opvragen en eventueel aanpassen. Dit kan ook gedeeld worden met collega’s, vrienden of bijvoorbeeld clubleden. Dropbox is zo’n site ge krijgt er 2 GB gratis.

Een reactie achterlaten