DVD Flick, als je net iets meer op DVD wilt branden

DVD Flick is een gratis software met uitgebreide DVD tools in een gebruiksvriendelijke omgeving. Het accepteert een groot aantal video bestanden die op uw computer staan en stelt u in staat DVD’s te branden die, op standaard DVD spelers, Media Centers of in een Home cinema installatie, afgespeeld kunnen worden. Je kunt additionele geluid-tracks of ondertitels toevoegen en alles in een handige overzichtelijk DVD-menu structuur samenvoegen.

Voorzover ik goed geïnformeerd ben door mijn Casablanca collega’s kunnen ze met hun systeem slechts één film op DVD branden. Als ze een beetje met een PC kunnen werken, kunnen ze met dit programma ook meerder films op een DVD samenvoegen, zonder dat ze een dure investering in uitbreiding van hun montage computer moeten doen.

Ook voor andere gebruikers, die niet over een complete video editor beschikken, is dit ook een handige tool waarmee ze hun eigen- of gedownloade films op DVD kunnen branden. De ervaren gebruiker kan zijn films van ondertitel(s) of van een extra geluid-track(s) voorzien, zoals dat ook bij professionele DVD’s wordt toegepast. In die zin sluit het ook aan bij het artikel dat ik eerder over Media Subtitler heb geschreven.

De belangrijkste mogelijkheden zijn:

  • Brandt talrijke video-formaten op DVD.
    • Ondersteunt meer dan 45 bestandsformaten
    • Ondersteunt meer dan 60 video codec’s
    • Ondersteunt meer dan 40 audio codecs
  • Mogelijkheid om gebruiksvriendelijke DVD-menu’s te maken
  • Mogelijkheid om ondertitels (in verschillende talen bijv.) toe te voegen
  • Na encoding kan het project op DVD-gebrand worden.

DVD Flick gebruiken: Klik hier voor een Nederlandse gebruiksaanwijzing op de site van www.tvjoost.nl

DVD downloaden: Op deze site kan men het programma downloaden.

Een reactie achterlaten