Nieuwe Panasonic HC-X 909 – De beste betaalbare consumenten camera

In de “Bestenliste” april/mei 2012 van het tijdschrift VideoAktiv is de nieuwste Panasonic, de HC-X 909 geëindigd op de 2de plaats. Niets bijzonders zou je zeggen ware het niet dat deze camera voor nog geen € 1000 de uwe kan zijn. Hij scoorde net 1 punt lager dan de Sony HDR-AX 2000 E die op de 1ste plaats staat en waarvoor je € 3400 moet neer leggen om trotse eigenaar te worden.

Trouwens met een Panasonic kun je moeilijk een slecht koop doen. Naast de Sony op nr. 1 staat de Sony HDR-XR 520 VE op de 5de plaats en enkel nog de Canon Legria HF 10 op de 10de plaats. Al de rest in de top tien zijn camera’s van Panasonic. Zie tabel hieronder (VAD in de laatste kolom betekent VideoAktiv Digital).
[table “13” not found /]

De Panasonic HC-X 909 biedt haast alles wat een filmer met ambitie zou wensen. Niet in het minst zijn zeer goede beeldkwaliteit bij weinig licht, waardoor hij hoog in de rangschikking scoorde, maar ook zijn objectief ring waarmee men manueel kan scherpstellen of zoomen. Ook beschikt de camera over een optische zoeker waarmee men ook kan opnemen in felle zon als het zicht via het grootte display moeilijk is. Opgenomen wordt uiteraard in HD (1920×1080 pixels) op SDXC-kaartjes. Op 1 Gigabyte kan ca 5 minuten opgenomen worden. De camera beschikt over een 3-MOS-sensor systeem. Bij de camera wordt een adapter meegeleverd om een extra microfoon of video licht op de camera te monteren. De bediening en instellingen worden in eerste instantie via touchscreen gedaan. Optioneel kan een 3D convertor objectief (de VW-CLT 2 van Panasonic ca € 329) op de camera geschroefd worden. Als minpunten worden de kortere accu looptijd en de geringere audio-kwaliteit genoemd.

 

Nog nooit was kwaliteit in videoland zo goedkoop dankzij deze Panasonic.

 

Een reactie achterlaten