Pixabay een interessante bron voor afbeeldingen en videoclips

Onlangs ontdekte ik de website Pixabay.com. Deze website biedt zo’n 600.000 foto’s, Illustraties, vectorafbeelding en videoclips GRATIS aan. Het is een kleiner broertje van Shutterstock maar bij deze laatste is het aanbod grotendeels betalend. Het aanbod is van zeer hoge kwaliteit. Ge vindt er bijvoorbeeld foto’s van top fotografen.

De site heeft een redelijk uitgebreide zoekfunctie waardoor ge vrij snel bruikbare resultaten kunt vinden. Ge kunt op vijf verschillende categorieën zoeken:

  • Foto’s
  • Illustraties
  • Vector afbeeldingen: de kwaliteit blijft gelijk onafhankelijk van de gekozen afmetingen.
  • Video’s (mp4 formaat)

Ge kunt ook “Verkennen” kiezen bovenaan de website voor uw zoektocht.

Als ge voor uw montage, uw menu of DVD label een mooie afbeelding of  clip zoekt dan is een bezoek aan deze site zeker de moeite waard. Ook aanbevolen voor Powerpoint  presentaties of website ontwikkeling.

Het aanbod valt onder Creative Commons Public domain CC0. Dit betekent dat er geen auteursrecht op staat en vrij gebruikt kan worden zelfs voor commerciële toepassingen.Ik heb deze website ook toegevoegd aan “De Interessante video sites” zie menu bovenaan de pagina.

Klik hier voor een link naar Pixabay.com