TEAMVIEWER MEETING test

Teamviewer

Op onze vorige vergadering hebben we het broertje van Teamviewer Support namelijk Teamviewer Meeting getest. Teamviewer is al langer bekend in onze club. Ik heb zelf al meerdere leden met computerproblemen hulp op afstand kunnen bieden met de software van de Teamviewer website. Daardoor is ook het idee ontstaan om in het kader van opleiding van voornamelijk Casablanca gebruikers in het monteren op PC (Moviemaker en Magix).  Hiervoor zijn minimaal wekelijkse sessies nodig en dat kan dus niet alleen tijdens onze maandelijkse vergaderingen.

Met Teamviewer-meeting kunnen tot 25 personen deelnemen aan een presentatie van thuis uit althans  volgens de specificatie op de website van Teamviewer. Om dit te testen zouden we dit met alle clubleden eens moeten doen. Daarvoor moet iedereen weten hoe hij aan zo’n afstandssessie kan meedoen. De bedoeling was dit aan te leren tijdens onze vorige vergadering. Dat was met een redelijk goed resultaat gelukt. De grootste problemen waren de verschillen in de hardware en ook de gebruikte software (Windows versie) en instellingen. Er was op het einde toch voldoende animo om het bij de volgende vergadering nog eens samen te doen alvorens een echte afstandssessie te organiseren.