Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /customers/b/0/1/video96.be/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 Nieuwe CvB filmwedstrijd start in 2017

«

»

dec 20 2016

Bericht afdrukken

Nieuwe CvB filmwedstrijd start in 2017

Het Centrum van Beeldexpressie zal vanaf 2017 zijn filmwedstrijd anders organiseren. Hieronder vindt ge de uitleg zoals die door CvB is doorgemaild:

Een vernieuwde filmwedstrijd in 2017

Graag stellen we alle cineasten hieronder de vernieuwde filmwedstrijd 2017 voor.

Eén keer per jaar bundelen we de strafste, meest bijzondere films gemaakt door amateurfilmmakers van over heel Vlaanderen. Dit doen we tijdens een ‘Filmgala’, een festival van 1 dag vol filmvertoningen en een prijsuitreiking. We geven cineasten een platform en bieden de buitenwereld de kans om kennis te maken met talent van eigen bodem. Het is voor jou als filmmaker een mooie kans om je film eens op groot scherm te laten zien.

Het Filmgala 2017 zal doorgaan op zondag 10 december in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Noteer deze datum alvast in je agenda voor een dag vol filmplezier!

Deelnemen aan de filmwedstrijd 2017?

  • De filmwedstrijd staat open voor alle cineasten in Vlaanderen. Leden van het Centrum voor Beeldexpressie nemen GRATIS deel, niet-leden betalen € 15.
  • Het onderwerp van je film is vrij. Inzenden kan in twee categorieën: FICTIE en NON FICTIE. Je film mag niet eerder deelgenomen hebben aan de CvB-filmwedstrijd. Ingezonden films mogen niet gemaakt zijn voor commerciële doeleinden.
  • Elke ingezonden film heeft een maximum lengte van 30 minuten, incl. begin- en eindgeneriek.
  • Iedereen dient zijn film rechtstreeks in bij het Centrum voor Beeldexpressie (er is GEEN provinciale preselectie meer). Je schrijft je film in door middel van een inschrijvingsformulier dat je binnenkort op onze website zal vinden en je bezorgt je film via een internettoepassing (bv.WeTransfer) of usb-stick.
  • Een film insturen kan van 1 mei tot en met 30 juni 2017.
  • Een onafhankelijke commissie, aangesteld door het Centrum voor Beeldexpressie, maakt een preselectie uit alle ingezonden films.
  • De door de commissie geselecteerde films worden daarna beoordeeld door een onafhankelijke jury samengesteld door het Centrum voor Beeldexpressie. De jurering gebeurt achter gesloten deuren. Van alle geselecteerde films die aan de jury worden voorgelegd, zullen de juryleden een juryrapport opstellen, dat aan de betrokken filmmakers wordt bezorgd na afloop van het Filmgala. De juryleden bepalen in consensus de winnende film per categorie (Fictie – Non fictie). Daarnaast kunnen zij ook prijzen of eervolle vermeldingen toekennen voor bepaalde deelaspecten van de film en/of voor een specifieke subcategorie. De jury bepaalt tenslotte welke films zullen vertoond worden op 10 december.
  • We maken de laureaten bekend op zondag 10 december na de filmvertoning.

En dan is het nu aan jou! Filmen maar!
Bezorg ons zeker jouw filmpareltje vanaf 1 mei. In maart komt het reglement bij de wedstrijdaankondiging op onze website en vanaf 1 mei zetten we ook het inschrijvingsformulier online open.
Veel filmgenot en alvast fijne feesten!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.video96.be/2016/12/nieuwe-cvb-filmwedstrijd-start-in-2017/