Interessante website voor 2de hands Laptop met Firewire!

Firewire is sinds een paar jaar volledig verdwenen op nieuwe laptops. Heel veel filmers hebben nog miniDV cassettes liggen of filmen nog steeds hierop. Door ze op een laptop te zetten kunnen ze gemakkelijk op een Harde schijf of nog veiliger op een SSD-schijf gearchiveerd worden. Tussen de 150 tot 200 euro kunnen laptops met Windows 7 en met garantie aangekocht worden op de website Tweedehands Laptop

Met deze laptops hebt ge niet alleen een firewire ter beschikking maar ze zijn ook uitstekend geschikt voor internet toepassingen en office gebruik. Voor die prijs vindt ge nauwelijks een tablet en ge kunt er veel meer mee doen.

Waar moet ge op letten:

  •   De Firewire of IEEE 1394 aansluiting:
    Meestal staat die niet in de specificaties genoemd. Ge kunt hem wel ontdekken op de foto’s die bij de details vermeld staan. Kijk naar de zijaanzichten met de vergrootglas-cursor. Let op de aansluiting zoals in de onderstaande afbeelding aangeduid is·         Processor : core 2 duo is voor de meeste bovengenoemde toepassingen voldoende
    Wilt ge ook met movie maker of ander simpel montage programma aan de slag, dan is de Core i5 een betere keuze. Core i3 is ook goed voor DV-video voor HD-video iets te zwak.

·         Schermafmeting: 14 inch – 15.4 inch.

·         Andere aansluitingen, DVD RW, USB zijn standaard voorzien. Sommige ook HDMI en/of kaartreader.

Hier is de link naar Tweedehands Laptop.