Interessante video sites

[important]Deze pagina is  onlangs bijgewerkt (mrt 2016).[/important]

[notice]Het is zeker de moeite waard om hierin rond te kijken. Het zijn mijn favoriete websites die ik in de loop van de jaren verzameld heb. Hoofd thema is hier video en alles wat ermee te maken heeft. Regelmatig worden er nieuwe sites toegevoegd of soms verwijderd als ze niet meer bestaan.  [/notice]

Overkoepelende organisaties voor Limburg

Centrum voor Beeldexpressie: Het CvB is de overkoepelende organisatie van alle officiële Foto- en videoclubs in België.

Limburgse Videofilmers vzw:  Is een onderafdeling van het CVB en omvat alle officiële Limburgse videoclubs.  Deze vzw is sinds medio nov 2015 gestopt met zijn activiteiten.

Limburgse videoclubs met een website

Video-Filmclub Genk

Video Limburg

Videofilmclub Mol

Ciné-Video Renovat Sint-Truiden

Filmgroep 18-8 Peer

Andere amateurwebsites :

AMATEURFILM INFORMATIE

Klik op de link  “BELGIUM” voor Belgische websites en meer.

 

Hieronder staan een aantal links naar video gerelateerde websites die ik in de loop van de tijd verzameld heb. Ik heb ze in een aantal categorieën ingedeeld zodat ge gerichter kunt zoeken.

Video shopping

Nuttig als je op zoek ben naar een camcorder of toebehoren.

Globalmediapro

Internet shop, zeer uitgebreid, betalingen met IBAN mogelijk, goede beschrijvingen soms ook reviews.

CONRAD Electronic

Niet alleen Foto en video, veel toebehoren, klik op camcorders voor  een overzicht.

PIXmania

Zeer uitgebreid veel promoties

Digicamshop

Zeer overzichtelijk, gemakkelijk zoeken per merknaam, koopgids en keuzehulp. Action cams, camcorders, pro videocamera’s en meer.

Vergelijk.be

Handig als begin van een zoektocht naar een product. Je kunt de gewenste prijsklasse ingeven en dan een overzicht vragen.

Ebay.be

Ingesteld op camcorders zoeken.

Kapaza.be

Mogelijkheid om een goede 2de hands camera te vinden. De link is ingesteld op Video en DVD

Beslist.be

Vergelijk ongeveer alles wat te koop is op internet. De link is ingesteld op camcorders maar er zijn veel meer mogelijkheden o.a. lenzen, statieven, digitale camera’s enz.

StudioFlash.eu

Professionele Foto- en Video studio apparatuur en toebehoren. Denk aan o.a. verlichting, achtergronden, statieven enz. Niet goedkoop maar vaak interresante promoties.

Video Reviews

Praktisch van alle camcorders kun je testresultaten en beoordelingen vinden. Dit worden in het engels reviews genoemd. Meestal zijn het ook Engelstalige sites. Toch is het een goed idee om de review van een camera te lezen voor de aankoop

cnet reviews Engelstalig
SlashCAM Duitstalig: Link naar camcorder testen
camcorderINFO Engelstalig: vergelijkingen zijn gemakkelijk te maken
cnet.de Duitstalig: Goede keuze hulp.
Videomaker Engelstalig: Het product reviews gedeelte van deze site.
ZDNet Nederlandstalig! Maar weinig vdeeo
Wolfgang’s HD Blog Wolfgang Winne is een professionele filmer met een zeer goede website. Zeer veel info en zijn eigen testen en experimenten met HD video. Van harte aanbevolen.(Duits)
VIDEOAKTIV Zeer goede site van het Duitse tijdschrift VIDEOAKTIV DIGITAL met zeer goede testen. Overigens ook video nieuws;

Video makers

Meer te weten komen over het maken van films, nieuws, tips, monteren …

Videomaker Zeer goede website van het Engelstalig tijdschrift Videomaker.
Videofilmer.nl Website voor amateurs die betere videofilms willen maken.
Blaine’s Movie Maker Blog Website special voor mensen die met Movie Maker (standaard video editer in Windows) werken of willen werken.

Ook wel interessant voor andere computer montage.

Windows moviemaker net Officiële site van Movie maker.
The Cinepaint Project Open Source video editting project. Deels nog experimenteel
Basic Filmmaker Engelstalig YouTube kanaal. Zeer gevarieerde tips voor filmmakers. Zeker moeite waard om eens te bezoeken.

Video specialiteiten

Clips, afbeeldingen, sounds enz soms heb je ze nodig in je eigen producties, hier zijn enkele archieven waar je ze gratis kunt downloaden. Ook andere speciale video-links vind je hier.

Pixabay Videoclips, foto’s, illustraties. Het aanbod is 99% vrij van auteursrechten. Dus gratis download. Zeer hoge kwaliteit. Kleiner aanbod als Shutterstock maar zeer hoge kwaliteit zonder kosten. Lees ook het artikel hierover op deze site.
Shutterstock Stockvideo’s, -muziek, -afbeeldingen. Groot aanbod van clips of muziek zoekt voor uw productie. Nederlandstalig ingesteld. Niet goedkoop maar zeer uitgebreid.
Videomontage Holland Vraagbank (Faq) over videomontage, de meest populaire montage software zijn hierin behandeld en nog meer.
WITTNER Cinetec Gespecialiseerd in de oude ciné-film techniek. Hier vind je o.a. Nog 8- en 16mm film materiaal.

Video- en filmmuziek

In principe moet men voor alle muziek die men in eigen video of films gebruikt auteursrechten betaald worden. Er bestaat evenwel ook rechtenvrije muziek die men in zijn projecten onder bepaalde voorwaarden kan gebruiken. Dit noemt men ook Library music.


Hibou Musical Library

Franse website met een vrij uitgebreide rechtenvrije muziek collectie (Library music). Er is geen registratie nodig. De hele collectie is onderverdeeld in categorieën zodat men vrij gemakkelijk geschikte filmmuziek kan vinden. Heel vaak wordt de gekozen muziektitel aangeboden in verschillende lengtes.

Freeplay music

Zeer uitgebreide site met rechtenvrije muziek. Ook hier kan men muziek opgedeeld in categorieën en stemmingen vinden via de zoekfuncties. Ik vind de site iets moeilijker te gebruiken dan Hibou Musical Library. Geen registratie nodig.

Videos bekijken

Hier enkele links naar sites met amateurfilms.

Amateurkineasten Start.be pagina van de amateurkineasten. Filmclubs, evenementen, techniek enz.
Videomaker contest Videomaker is gerenommeerd Engelstalig tijdschrift voor Video. Zij richten zelf een jaarlijkse filmwedstrijd. Hier zijn de winnaars te zien van 2008
Iggy38 Videosite met meer experimentele amateurfilms
TUBE WATCHER Allerlei videofilms in categories een beetje als YouTube.

Een reactie achterlaten