Welkom

Doel van deze site

In eerste instantie moet deze site de communicatie in onze club verbeteren. Meestal is dit beperkt tot  maandelijkse bijeenkomsten. Dank zij deze weblog is er continu informatie uitwisseling mogelijk. Dus ook voor clubleden die niet op de clubavonden aanwezig konden of kunnen zijn. Sterker nog via de site kunnen ze alsnog reageren op onderwerpen die op de clubavonden besproken zijn.

In tweede instantie moet de site ook een bron van informatie zijn en dat, niet alleen voor onze clubleden. Nooit in onze geschiedenis is er zoveel te doen geweest in medialand. Foto en video zijn gemeengoed geworden en niet meer beperkt tot enkelingen.Smartfoons, Digitale -fototoestellen en camera’s, tablets, Ipod/Ipad, MP3/MP4 spelers,LED, LCD- en Plasma schermen overspoelen de markt. De techniek is bovendien nog volop in ontwikkeling. Wat vandaag nog nieuw is kan morgen al verouderd zijn. Al deze toestellen hebben ook met video te maken. Met deze site willen we videofilmers op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en waar nodig of gewenst ook cursussen publiceren.

Met uitzondering van enkele club-inhoudelijke thema’s is alle informatie op deze site vrij toegankelijk.

Wegwijs op de site

wegwijzer

Dynamische website.

Deze website is in het dynamische BLOG formaat gebouwd. Dynamisch wil zeggen dat u als bezoeker zelf bepaald welke inhoud zichtbaar wordt. U kunt het onderwerp dat u interreseert aanklikken en dan worden alle artikels over dit onderwerp uit de database opgehaald. Bovendien kunt u ook bovenaan de pagina een zoekterm intypen en net zoals bij het bekende GOOGLE worden de artikels opgehaald waarin zich de zoekterm bevindt. Maar er is nog meer, op vele artikels kunt u ook zelf commentaar geven als u uw eigen ervaringen wilt delen. Met uw bijdrage kan u dus zelf de kwaliteit van de informatie op deze site verbeteren. Anderzijds kunnen clubleden, als ze ingelogd zijn, ook hun commentaar geven op interne club aangelegenheden zonder dat ze op de bijeenkomst aanwezig hoeven te zijn.

Opname, Montage en Presentatie.

Om een videofilm te maken zul je steeds deze drie activiteiten moeten doorlopen. Daarom zijn ook de onderwerpen over videotechniek op deze site ingedeeld in deze drie hoofdstukken. Bijv. Alle artikels over camera’s of belichting vind je terug in het onderwerp “Opname”, artikels over Casablanca of filmgeluid mixen zullen bij het “Montage” onderwerp geplaatst worden, artikels over bijv. beamers, dvd-labels of LCD-schermen zitten in “Presentatie”. De rest wordt ondergebracht in een hoofdstuk “Algemeen”. Dit maakt het opzoeken van informatie wat gemakkelijker.

Wie of wat is Video96, Maasmechelen

Video96 Maasmechelen is een onafhankelijke vereniging van amateur  filmers in Maasmechelen

Opm.: vroeger waren we officieel lid van het nationale Centrum voor Beeldexpressie. Deze organisatie is eind 2015 gereorganiseerd tot een dienstencentrum voor audiovisuele activiteiten in Vlaanderen. Sindsdien zijn we en vele andere videoclubs als onafhankelijke clubs doorgegaan. In 2016 is er nog een poging ondernomen om de Limburgse Videoclubs onder één koepel (Livac) te brengen. Deze poging is uiteindelijk mislukt.

Als je meer wil weten over onze club, zoals bijv. lidmaatschap- of contact gegevens, klik dan hier of alternatief op “Over ons” in de menubalk bovenaan deze pagina.

Agendapunten, clubavonden en andere (video-) evenementen.

In de activiteitenkalender op de sidebar kun je snel belangrijke datums  vinden. Naast de clubbijeenkomsten zijn hier ook video evenementen opgenomen. Als u de cursor over de tekst beweegt  wordt een korte beschrijving getoond.

Om te reageren op artikels op deze site moet ge geregistreerd zijn

Het registreren is gratis. In het inlogvenster rechts bovenaan de pagina klikt u op “registreren”. Vul de gevraagde gegevens in en bevestig. U ontvangt een email met registratie bevestiging